top of page
Kurser & foredrag

Erfaring med foredrag, kurser og workshops for klienter, fagfolk og pårørende om spiseforstyrrelser, selvskade og selvværdsproblemer.

De fleste foredrag er internt i psykiatrien og på uddannelser etc, men offentlige foredrag vil blive opslået her på siden

Psykolog Britta Tønnies
Tidligere offentlige foredrag bla:

“Kursus om Overspisning”

2 specialemoduler via Fitness Institute, til personligt trænere, kostvejledere, diætister og andre der potentielt møder personer med Overspisning /BED i hverdagen. 

Dette specialemodul henvender sig til dig, der arbejder med vægttab, og som ønsker at vide mere om overspisning (BED.) Vi mener, at overspisning er et langt større problem end først antaget, og hvis du griber det forkert an, bliver det kun værre. Det er derfor super vigtigt, at få mere viden om overspisning og at få flere værktøjer til at arbejde med overspisning i praksis.

På dette specialemodul får du en grundlæggende viden om spiseforstyrrelser. Du får indsigt i de psykologiske aspekter i overvægt og overspisning og får nogle kognitive værktøjer at arbejde med.

Specialemodulet er delt op i to moduler. Et modul er af to dages varighed.

“Selvskade og spiseforstyrrelser hos drenge og unge mænd”

Kurset sætter fokus på de forskelle og ligheder, der er mellem drenge og pigers selvskadende adfærd. Når unge mænd slår hånden ind i væggen, tolker vi det som almindelig adfærd, mens samme adfærd hos piger straks ville få alarmklokkerne til at ringe.

Spiseforstyrrelserne er svære at få øje på, fordi de drenge og unge mænd, som lider af det, ofte ser sunde og veltrænede ud. Derfor er det også svært at se, at det ikke er fester eller computerspil, som får dem til at falde i søvn i timerne, men derimod eksempelvis en meget lav fedtprocent. Og så er der dem, der kommer i slåskamp efter slåskamp – ikke fordi de er voldelige, men fordi det er en måde at påføre sig selv smerte.

På kurset får du bl.a. svar på, hvordan du bliver bedre til at spotte de selvskadende drenge og unge mænd. Hvordan du spørger ind til sportsskader eller de mange timer i fitnesscenteret med forståelse og ikke beskyldning, og hvordan du taler med dem om noget, der er så tabubelagt, og som mange anser for at være en pigesygdom?

 

 

“De pårørendes muligheder”

Det er forfærdeligt at se en person man elsker gentage fortidens
smerte, i form af fx selvskadende adfærd, spiseforstyrrelser og
misbrug. Britta Tønnies, aut. psykolog, fortæller, hvordan vi som
pårørende bedst støtter og hjælper med at skabe nye strategier.

Foredraget holdes på Synlighedsdagen – for voksne med senfølger af seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen samt for andre interesserede.

(Spor – Landsforeningen for voksne med senfølger af seksuelle overgreb er arrangører)

bottom of page